result spm 2011

Assalamualaikum


YaAllah, cepatnya masa berlalu.. besok dah nak ambik result SPM.
nervous? cuak? butterfly in my stomach? goose bumps? semuaaaa ada -.-
UPSR & PMR tak rasa mcm ni pun
Bukan tak yakin dgn ketentuan Allah nanti, tapi zalina hanya mampu doa doa doa and tawakal.
ini serious, after apa yg zalina jawab paper SPM hari tu, zalina tak target tinggi tinggi untuk result kali ni

'sedang berjihad' stick note : i used to stick on my forehead while  study. bg semangat untuk tak mengantuk, tak menyembang, tak texting bila study. tapiii, apa pun tak jadii

pernah satu hari tu, malam after exam standardize, bila check balik paper physic and cari jawapan yg betul. MasyaAllah, soalan senang kacang! kenapa boleh salah? bnyk pulak tu? and zalina mula laaa nangis, tertanya kat diri sendiri kenapa aku malas sgt sekarang nii . aku bukan zalina masa lower form dlu. :(

hemm, tapi seandainya doa doa zalina diperkenankan, Allhamdulilahh :')
just wait for tomorrow. 




‎Never mind .
Allah writes my future better than I wrote by myself .
Ya Allah, hamba-hambaMu ini memohon. Terimalah titipan bingkisan madah-madah permintaan daripada hamba-hamba-Mu yang hina ini. Dengan rendah hatinya kami meminta, agar Engkau jauhi kami daripada diturunkan malapetaka berbentuk keputusan yang tidak kami ingini. Janganlah Engkau jadikan keputusan SPM kami ini sebagai pembalasan kerana dosa-dosa kami, sebaliknya jadikanlah ia anugerah keatas amalan-amalan kami. Kami hanya mampu meminta, memohon dan terus berdoa. Sekiranya Engkau memakbulkan doa kami, maka jauhkanlah kami dari sifat riak, ujub dan takbur. Dan jadikanlah kami hamba-hamba yang bersyukur. Namun ya Rabb, seandainya bukan rezeki kami untuk mendapat apa yang kami pinta itu, Engkau tabahkanlah hati-hati kami, Engkau berilah kekuatan dan kesabaran untuk kami redha keatasnya. Sesungguhnya, Engkaulah jua sebaik-baik perancang.   
-du'a from aishah shakirah's blog 
Post a Comment